Xerrades.





Xerrades a Instituts i Universitats










Inquietud per conèixer món. Inicia’t a voltar!
Perquè els joves no tenen interès per descobrir què hi ha fora del seu entorn? Per por? Per falta d'inquietuds? Simplement perquè no s’ho han plantejat mai? Poden existir mil raons, però cap d’elles té prou pes com per dir “no” a una experiència a l’estranger.
Aquesta xerrada, es fa des d’una perspectiva de l’estudiant, tenint en compte la visió responsable dels pares i tutors.
Viatjar és sinònim d'aprendre i per tant és un camí més d’enriquiment i creixement de la persona. Cultures diferents a la nostra, formes de parlar que tenen molt de significat, paisatges que canvien la forma de ser dels que hi viuen... Entendre tot això vol dir ser més respectuós amb el que desconeixem. Deixant de costat la novetat del que és desconegut, viatjar augmenta el sentiment de responsabilitat cap a un mateix i cap els que viatgen amb tu, fa estar despert i atent, i obliga a ser ràpid en la presa de decisions, entre d’altres habilitats que un desconeix que posseeix.
L’objectiu de la xerrada és despertar interès, fer remoure quelcom dins de cada estudiant que els cridi l’atenció i els faci investigar que hi ha fora el seu entorn. Es mostraran imatges que sorprenen i que tenen una història darrera i vídeos que desperten il·lusió. Duran la xerrada es mira de que hi hagi diàleg entre els alumnes, i entre ells i jo. Els temes es tracten d’una forma molt propera, en la que s’expliquen anècdotes dels diferents viatges i es promou que els alumnes també n’expliquin.
S’exposen les diverses formes de viatjar i es demostra que no totes necessiten molta preparació, han de ser de llarga durada o són econòmicament elevades.
Un cop finalitzada la xerrada, es proposen un parell d’activitats a fer pels alumnes, en les que l’estudiant haurà de pensar d’una forma diferent mentre s’endinsa-se entre notícies d’altres països.

* Les xerrades es poden adaptar a l'edat dels estudiants i a algún interès específic de la materia.
   Per contactar amb mi: ballantpelmon@gmail.com  

Els amics a la xarxa
10 missatges cada dia al whatsup, 30 visites diàries al blog, 100 nous comentaris al my space i 350 amics al facebook. Tota aquesta interacció, totes aquestes converses serveixen i de molt! 
Aquesta xerrada analitza i reflexiona sobre les relacions humanes en aquest nou entorn virtual i demostra quin gran salt ha donat l’aventura del viatger degut a aquesta nova forma de relacionar-nos.
Tot i el novedós de la temàtica, aquesta xerrada es fa des d’un punt de vista molt humà i poc tècnic. És una xerrada que explica les experiències viscudes en els viatges i la importància que té en elles el nou món de la relació i connexió virtual. 
En el col·loqui es defensa el fet de no tancar-se a les noves formes de relacionar-se, sinó aprofitar-les per a fer que el viatge sigui encara més interessant.
Tan si t’agrada tenir-ho tot muntat abans de marxar, com si ets una persona d’anar fent, Internet dona formes per fer que les vivències siguin úniques. Exemples com buscar el teu company de viatge ideal per anar a SudÀfrica, saber quin barceloní hi ha ara a la mateixa punta de món on estàs tu, buscar un lloc per dormir amb 2 dies d’antelació o treballar durant uns dies a Nova Zelada mentre estalvies per continuar,... són necessitats molt diferents del viatger, però totes tenen resposta en les xarxes socials. 
Dins el mateix embolic, és interessant veure com els amics virtuals poden arribar a ser amics de veritat. I com l’amistat d’un instant pot durar anys...
Després de fer la volta al món, m’adono de la importància de la connexió virtual quan es viatja. Així doncs, aquesta xerrada és una reflexió sobre el món de les noves relacions virtuals i com aprofitar-les.

* Les xerrades es poden adaptar a l'edat dels estudiants i a algún interès específic de la materia.
   Per contactar amb mi: ballantpelmon@gmail.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada