dilluns, 2 de juliol de 2012

Amics, com sabeu fa uns mesos es va acabar la meva aventura pel món.

En aquest increïble viatge vaig tenir l‘oportunitat de conèixer moltes cultures, tradicions i persones diferents…

La meravella d’aquests mesos m’ha portat a veure la importància que té entendre la cultura del país que visites, conèixer les persones que hi viuen i a compartir-ne les seves costums.

Per aquesta raó he estat treballant en un projecte que ara surt a la llum: www.livingit.cat .

LIVING IT té per objectiu donar a conèixer al món la terra on visc, Catalunya, d’una forma molt especial. El principal objectiu de LIVING IT és compartir la nostre cultura i tradicions amb les persones que visiten Catalunya.
Es tracte de mostrar el nostre país, vivint experiències reals catalanes i apartar-se’n dels camins més turístics. La missió és mostrar Catalunya i la seva meravellosa gent, compartir les festivitats i els actes importants del nostre calendari.

Viure aquell esdeveniment, entendre les costums i cultura del país de la mateixa forma que ho fem els catalans, converteix l’experiència del viatger en quelcom únic, però sobretot és la millor manera de mostrar qui som i com som.

Aprendre a fer castells en un centre casteller, en que el visitant pot vestir-se i participar en els castells.
Mostrar-li els valors d’unitat i esforç que es generen a la colla.

Participar en un correfoc, explicar perquè ballem sota el foc i la màgica tradició que hi ha darrera tota aquella disbauxa!
 

Pujar a Núria per Sant Gil, fer un cim català o gaudir de la costa fent una caminada pels preciosos camins de ronda.Experimentar l'essència d’una tarda a la llotja del peix, o participar en una calçotada popular en el poble més petit del Maresme.

Gaudir d’una fira medieval, i tenir l’oportunitat de tastar els embotits artesanals catalans.

Acompanyar al grup de gegants i capgrossos amb tota la família i al ritme de les gralles.


Catalunya, la seva gent, la seva tradició i els seus costums són la millor carta de presentació.

Més detalls:
Amb aquest projecte:
- Es potencia la cultura: Apropar el visitant a la cultura, a través d’associacions culturals, festes majors i activitats tradicionals.
- S’obté un turisme de Qualitat: El client de LIVING IT és un viatger amb interès pels costums i la realitat del país.
- Es contribueix amb la cultura: Tenim relació amb associacions culturals catalanes. Cada vegada que un client reserva un tour de LIVING IT, hi ha una part dels diners que es dirigeix a aquestes associacions, (i es converteix en una font alternativa per finançar-se).
- S’aconsegueix un Intercanvi cultural: Degut a la participació dels estrangers a actes i esdeveniments festius i culturals catalans, sovint és la gent del poble o l’associació qui n’explica la història i els seus secrets… i tot amb la il·lusió de voler-ho compartir.
- Visites disperses per tot el territori: les associacions catalanes, les festes majors i en general la cultura està dispersa en tot el territori Català, fet que ajuda a distribuir els nostres visitants per tot Catalunya i no únicament a Barcelona.

T’animo a que formis part de LIVING IT, i donis a conèixer la cultura Catalana al món! www.livingit.cat


1 comentari:

  1. Barbara és increïble el que has fet. t´animo a continuar i faré propaganda del teu projecte. Una forta abraçada, mei

    ResponElimina