dilluns, 2 de juliol del 2012

Amics, com sabeu fa uns mesos es va acabar la meva aventura pel món.

En aquest increïble viatge vaig tenir l‘oportunitat de conèixer moltes cultures, tradicions i persones diferents…

La meravella d’aquests mesos m’ha portat a veure la importància que té entendre la cultura del país que visites, conèixer les persones que hi viuen i a compartir-ne les seves costums.

Per aquesta raó he estat treballant en un projecte que ara surt a la llum: www.livingit.cat .

LIVING IT té per objectiu donar a conèixer al món la terra on visc, Catalunya, d’una forma molt especial. El principal objectiu de LIVING IT és compartir la nostre cultura i tradicions amb les persones que visiten Catalunya.
Es tracte de mostrar el nostre país, vivint experiències reals catalanes i apartar-se’n dels camins més turístics. La missió és mostrar Catalunya i la seva meravellosa gent, compartir les festivitats i els actes importants del nostre calendari.

Viure aquell esdeveniment, entendre les costums i cultura del país de la mateixa forma que ho fem els catalans, converteix l’experiència del viatger en quelcom únic, però sobretot és la millor manera de mostrar qui som i com som.

Aprendre a fer castells en un centre casteller, en que el visitant pot vestir-se i participar en els castells.
Mostrar-li els valors d’unitat i esforç que es generen a la colla.

Participar en un correfoc, explicar perquè ballem sota el foc i la màgica tradició que hi ha darrera tota aquella disbauxa!
 

Pujar a Núria per Sant Gil, fer un cim català o gaudir de la costa fent una caminada pels preciosos camins de ronda.



Experimentar l'essència d’una tarda a la llotja del peix, o participar en una calçotada popular en el poble més petit del Maresme.

Gaudir d’una fira medieval, i tenir l’oportunitat de tastar els embotits artesanals catalans.

Acompanyar al grup de gegants i capgrossos amb tota la família i al ritme de les gralles.






Catalunya, la seva gent, la seva tradició i els seus costums són la millor carta de presentació.





Més detalls:
Amb aquest projecte:
- Es potencia la cultura: Apropar el visitant a la cultura, a través d’associacions culturals, festes majors i activitats tradicionals.
- S’obté un turisme de Qualitat: El client de LIVING IT és un viatger amb interès pels costums i la realitat del país.
- Es contribueix amb la cultura: Tenim relació amb associacions culturals catalanes. Cada vegada que un client reserva un tour de LIVING IT, hi ha una part dels diners que es dirigeix a aquestes associacions, (i es converteix en una font alternativa per finançar-se).
- S’aconsegueix un Intercanvi cultural: Degut a la participació dels estrangers a actes i esdeveniments festius i culturals catalans, sovint és la gent del poble o l’associació qui n’explica la història i els seus secrets… i tot amb la il·lusió de voler-ho compartir.
- Visites disperses per tot el territori: les associacions catalanes, les festes majors i en general la cultura està dispersa en tot el territori Català, fet que ajuda a distribuir els nostres visitants per tot Catalunya i no únicament a Barcelona.

T’animo a que formis part de LIVING IT, i donis a conèixer la cultura Catalana al món! www.livingit.cat


2 comentaris:

  1. Barbara és increïble el que has fet. t´animo a continuar i faré propaganda del teu projecte. Una forta abraçada, mei

    ResponElimina
  2. Hola amics:
    Durant anys hem intercanviat enllaços i us hem seguit. Malauradament, us hem de comunicar que hem decidit posar punt final al nostre bloc. El motiu? El canvi de criteri de cerca de Google que està matant als blocs: Els blocaires som creadors de continguts gratuïts que l'ajudem augmenta els seus grans beneficis, però en comptes d'agrair-, ens marginen.
    Podeu llegir més àmpliament en el nostre últim post (https://www.mundoporlibre.com/2019/09/punto-final-cerramos-el-blog.html) les raons que ens han portat a prendre aquesta decisió.
    Agraïm l'amistat i interès que heu mostrat en aquests 11 anys. Us desitgem el millor.
    La Vuelta al Mundo de Asun y Ricardo

    ResponElimina